Alüminyum mimari sistemler, yaşam alanlarına konfor ve kolaylık sağlar. Hayatı kolaylaştıran ve mimari yapıların dizaynına yön veren alüminyum mimari sistemler, yapının birçok alanında kullanılmaktadır.
Alüminyum, günlük hayatın hemen her alanında kullanılan bir malzemedir. Alüminyum çağdaş mimaride yenilikçi anlayışın temel yapıtaşı olmuştur. Günümüzün en önemli mühendislik malzemelerinden biri olan alüminyum hafif, dayanıklı, işlevsel olması sebebiyle mimarinin vazgeçilmez öğesidir.
Alüminyum, ayrıca mükemmel ağırlık oranına sahiptir. Çevre dostudur. Korozyona dayanıklıdır ve tekrar tekrar geri dönüştürülebilir. Günümüzde üretilen alüminyumların yaklaşık yüzde 75’i hala kullanılmaktadır.
Alüminyum Mimari Tasarım Özellikleri
Yapıların sürdürülebilirliği açısından çevre dostu malzemeler kullanımı söz konusudur. Mimarlar ve inşaat mühendisleri, sürdürülebilirlik açısından uygun maliyetli, hafif ve çevre dostu malzeme olarak alüminyumu tercih etmektedir. Mimari tasarımlarda alüminyum kullanılması sonucunda yüksek performanslı yapılar ve alanlar elde edilmektedir.
Yeşil bina ve enerji verimliliğinin önem kazandığı günümüzde alüminyum en sürdürülebilir yapı malzemesi olarak tercih edilmektedir. Aşırı dayanıklılığı, kolay şekillenebilirliği ile alüminyum her iklimde ve her alanda kullanılabilir. Mükemmel koruma sağlar.
Alüminyum Mimari Sistem Türleri
Mimari tasarım sistemler; cephe ve ışıklık sistemleri, güneş kırıcı sistemler, kapı ve pencere sistemleri, mimari sistem tamamlayıcı seriler, ofis bölme sistemleri ve sürme sistemlerdir.
Günümüzde değişen trendler ve yaşam şekillerine göre dönüştürülen mimari alüminyum sistemler tasarımı ve çevre dostu yönüyle sıklıkla tercih edilmektedir. Estetik ve şık görüntüsü ile yeniliği harmanlayan alüminyum mimari sistemler projelerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.
Alüminyum Mimari Sistemlerin Avantajları Nelerdir?
Alüminyum mimari sistemlerin birçok avantajı bulunmaktadır.
- Alüminyum yapısı gereği korozyona dayanıklıdır.
- Kolay yıpranmaz, uzun süre kullanılabilir.
- Kullanıldığı yapılarda enerji verimliliği sağlar.
- Kolay şekillendirilebilirliği sebebiyle her alanda kullanılabilir.
- Geri dönüştürülebilir özelliği ile tekrar tekrar kullanılabilir.
- Yangına karşı dayanıklıdır, kolaylıkla hasar görmez.
- Yapıya ısı yalıtımı sağlar.
Alüminyum Mimari Sistem Seçenekleri
Ofis Bölme Sistemleri
Ofis bölme sistemleri; cam cama ofis bölme, kapaklı bölme sistem, çerçeveli ofis bölme ve silikonlu ofis bölme olarak ayrılır.
Güneş Kırıcı Sistemler
Alüminyum ekstrüzyon güneş kırıcı sistemler, yapılarda gün ışığının kontrolünü sağlar. Enerji kaybını önlemek amacıyla tasarlanmış sistemlerdir. Işığın mekana belirli oranda girmesine izin verir. Yapıya estetik değer katan uygulama çözümleri sağlar.
Kapı ve Pencere Sistemleri
Alüminyum, giydirme cephe sistemlerinin ana katmanını oluşturan malzemedir. Mimari bakış açısı ile uygulanan kapı ve pencere sistemleri, sürdürülebilir ve uzun ömürlü kapı ve pencereler elde edilmesini sağlar.
Mimari Sistem Tamamlayıcı Seriler
Mimari sistem tamamlayıcı seriler; Tuba Sürme Serisi, C60 Vitrin Doğrama Sistemi, Aldoks Serisi, Pervaz Sistemi, Cam Balkon Sistemleri, Giyotin Cam Sistemleri, Küpeşte ve Korkuluk Sistemleri, Menfez Sistemleri, Alutech Seramik Cephe Kaplama Sistemi, Alutech Cotta Cephe Kaplama Sistemi, Kompozit Panel Taşıyıcı Sistemi’dir.